ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Συχνότερες απ' ό,τι σε άλλες χώρες οι μεταμνημονιακές επισκέψεις

14:41 - 26 Απρ 2018 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Συχνότερες απ' ό,τι σε άλλες χώρες οι μεταμνημονιακές επισκέψεις
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, σημειώνοντας πως οι μεταμνημονιακές επισκέψεις των θεσμών στη χώρα μας πιθανόν να είναι πιο συχνές από αυτές που έγιναν σε άλλες χώρες που βγήκαν από πρόγραμμα στήριξης.

"Oι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης της ΕΕ θα είναι πιθανόν πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες που έχουν βγει από προγράμματα στήριξης". είπε ο υπουργός Οικονομικών.

"Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο", εκτίμησε.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στο αναπτυξιακό σχέδιο που αναμένεται να παρουσιάσει στο Eurogroup, λέγοντας πως η Ελλάδα καλείται να καθορίσει τα μεταρρυθμιστικά σχέδια για τα χρόνια μετά το πρόγραμμα στήριξης.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι τα σχέδια θα περιλαμβάνουν ενέργειες για την ταχύτερη απονομής της δικαιοσύνης, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

"Αυτό είναι το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο και η ιδιοκτησία του είναι σημαντική για εμάς", επισήμανε. "Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν, είτε είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές είτε οι θεσμοί".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.