ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκάλεσε θύελλα ο «μεταμνημονιακός» Τσακαλώτος-Αντιδράσεις, μέσω ΕΡΤ- Διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ

19:24 - 26 Απρ 2018 | Οικονομία
Προκάλεσε θύελλα ο «μεταμνημονιακός» Τσακαλώτος-Αντιδράσεις, μέσω ΕΡΤ- Διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ
Η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους Financial Times σχετικά με την εποπτεία που θα έχει η Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος προκάλεσε αντιδράσεις και αναστάτωση ακόμη και εντός της κυβέρνησης. Ο υπουργός Οικονομικών είπε πως ενδεχομένως να υπάρχουν συχνότερες επισκέψεις των θεσμών σε σχέση με τις άλλες χώρες που έχουν βγει από το πρόγραμμα. Η δήλωση αυτή κατά πολλούς ήταν εκτός γραμμής Μαξίμου και είναι αξιοσημείωτες οι σχετικές αναφορές που έγιναν στην ΕΡΤ.

Στο απογευματινό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης υπήρξαν επικρίσεις για τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, με σχολιαστές της εκπομπής να θεωρούν πως οι θέσεις του δεν συνάδουν με το αφήγημα της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο.

Κατόπιν των αντιδράσεων αυτών, το ΥΠΟΙΚ αναγκάστηκε να εκδώσει non paper για να ρίξει τους τόνους.

Όπως τονίζουν πηγές του ΥΠΟΙΚ, «είναι πάμπολλες οι φορές που ο υπουργός έχει πει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης, πράγμα το οποίο προσδιορίζει μία καθαρή έξοδο, και άλλες τόσες ότι θα υπάρχει μεταπρογραμματική παρακολούθηση, όπως εκείνη που είχαν και εξακολουθούν να έχουν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος "συν κάτι ακόμη"».

«Το "συν κάτι ακόμη" ενδεχομένως να αφορά μία επιπλέον επίσκεψη ανά εξάμηνο», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 26 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.