ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Νίπτει τας χείρας" του ο Γκαργκάνας για τα ομόλογα

21:48 - 17 Απρ 2007 | Οικονομία
Καμία αρμοδιότητα δεν έχει η Τράπεζα της Ελλάδος στο θέμα των δομημένων ομολόγων, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της Νίκου Γκαργκάνα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

«Εμείς δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα να κάνουμε έλεγχο. Δεν είμαστε εισαγγελείς εμείς. Δεν έχουμε τέτοια αρμοδιότητα για να τρέχουμε στα πέρατα του κόσμου να κάνουμε έλεγχο. Αν όμως μας ζητηθεί από αρμόδια εποπτική ή εισαγγελική αρχή, θα το κάνουμε. Κακώς επικρατεί η αντίληψη ότι η Επιτροπή Ελέγχου είναι αρμοδιότητα της Τράπεζας της Ελλάδος. Είναι Επιτροπή που υπάγεται στο υπουργείο Απασχόλησης», υπογράμμισε ο κ. Γκαργκάνας.

Ο κ. Γκαργκάνας επανέλαβε ότι ο έλεγχος στα ασφαλιστικά ταμεία δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά στην ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί για τον έλεγχο των αποθεματικών των Ταμείων, στην οποία προΐσταται ο κ. Θωμόπουλος και υπάγεται στο υπουργείο Απασχόλησης.

«Εγώ απαντώ για θέματα αποκλειστικής μου αρμοδιότητας. Για το θέμα αυτό κλήθηκε στην Επιτροπή σας ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θωμόπουλος και απάντησε. Επομένως δεν μπορώ να ανοίξω εγώ ένα νέο κεφάλαιο», τόνισε ο κ. Γκαργκάνας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.