ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά χρέος-Ελπίδες για συμμετοχή του ΔΝΤ

16:50 - 24 Μαϊ 2018 | Οικονομία
Eurogroup: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά χρέος-Ελπίδες για συμμετοχή του ΔΝΤ
Με ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για το χρέος, αν πρώτα η Ελλάδα δεν νομοθετήσει τα όσα προβλέπονται στην τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Eurogroup. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι προσερχόμενοι στην αίθουσα της συνεδρίασης δήλωσαν αισιόδοξοι για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο Πορτογάλος Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο. Αρχικά σημείωσε πως η συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο είναι αποτελεί εξαιρετικό νέο, ωστόσο, πρόσθεσε πως τώρα πρέπει να υπάρξει άμεση υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Για το ΔΝΤ και τον ρόλο του στο πρόγραμμα είπε πως “βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία” και πρόσθεσε πως “είναι σημαντικό να συμμετέχει” το Ταμείο.

Υπογράμμισε όμως πως προέχει η επιτυχής ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης με όλες τις μεταρρυθμίσεις εφαρμοσμένες και σχεδιασμένες έτσι ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει επιτυχώς πρόσβαση στις αγορές.

Ο Γάλλος Υπουργός οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ από τη μεριά του τόνισε πως «οφείλουμε να κλείσουμε τη τέταρτη αξιολόγηση τον Ιούνιο» συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα πήρε σημαντικές αποφάσεις και θα συνεχίσει στη πορεία αυτή». 

«Είμαστε σε καλό δρόμο προς μία συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο» δήλωσε ακόμα.

Από την πλευρά του ο ΥΠΟΙΚ της Σλοβακίας Πίτερ Καζιμίρ είπε πως δεν πρέπει να αναμένουμε συμφωνία για το χρέος σήμερα και τα ζητήματα αναφορικά με το ΔΝΤ θα αποφασιστεί σε επόμενη φάση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.