ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SZ: Μόνο τρία χρόνια επιμήκυνση για το ελληνικό χρέος

21:37 - 25 Μαϊ 2018 | Οικονομία
SZ: Μόνο τρία χρόνια επιμήκυνση για το ελληνικό χρέος
Άρχισαν τα παζάρια για το ελληνικό χρέος, με την ελληνική κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν να λαμβάνει επιμηκύνσεις των ωριμάνσεων για τα δάνεια, οι οποίες ωστόσο θα είναι μικρές.

Σύμφωνα με την γερμανική Sueddeutsche Zeitung, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών διατηρεί σκληρή στάση κάνοντας λόγο για επιμηκύνσεις που θα φτάνουν τα τρία χρόνια και σε καμία περίπτωση τα 15 χρόνια. Όπως αναφέρει, από τη γερμανική πλευρά τα τρία χρόνια θεωρούνται αρκετά.

Η γερμανική κυβέρνηση δείχνει να ωθεί στα άκρα τη διαφωνία σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ να απορρίπτει και τα δύο αιτήματα του ΔΝΤ σε συνάντηση που είχε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Ο Όλαφ Σολτς διαφώνησε επίσης και με τη γαλλική πρόταση για τον μηχανισμό του ΔΝΤ, σύμφωνα με τον οποίο η ελάφρυνση του χρέους θα συνδέεται αυτόματα με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η Γαλλία είχε προτείνει αυτό το σχέδιο από κοινού με τον ESM.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Σολτς αντιμετωπίζει ένα δίλημμα, καθώς από τη μία επιδιώκει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο από την άλλη διαφωνεί με τους όρους που θέτει το Ταμείο. Πρόκειται για μια εκρηκτική κατάσταση μιας και η Bundestag έχει συμφωνήσει στο πρόγραμμα με την προϋπόθεση της συμμετοχής του ΔΝΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.