ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτεντάκης: Η έξοδος δεν σημαίνει πως υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση

16:44 - 31 Μαϊ 2018 | Οικονομία
Κουτεντάκης: Η έξοδος δεν σημαίνει πως υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση
Η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα δεν σημαίνει πως «έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και κυρίως, δεν σημαίνει ότι η ελληνική κοινωνία μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει τους καρπούς αυτής της προσπάθειας», τόνισε από το βήμα του συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), ο επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Για το λόγο αυτό ζήτησε τη δέσμευση του πολιτικού συστήματος στην πλήρη δημοσιονομική υπευθυνότητα, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

Ο κ. Κουτεντάκης, επιπλέον, κατέστησε αναγκαία την έξοδο από τα μνημόνια, παρότι -κατά τον ίδιο- κρίθηκαν απαραίτητα σε συγκεκριμένες χρονικές συγκυρίες και οικονομικές συνθήκες.

«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη που μπήκε σε πρόγραμμα και η τελευταία που θα βγει» σημείωσε με νόημα, ενώ τόνισε ότι «η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος θα αποτελεί το κλείσιμο ενός κεφαλαίου της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους».

Εκτίμησε, πάντως, ότι «λίγους μήνες πριν από την έξοδο και την ολοκλήρωση του προγράμματος, είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι βασικές μακροοικονομικές ισορροπίες που οδήγησαν την Ελλάδα στο πρόγραμμα, έχουν διορθωθεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.