ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μασάζ» στους βουλευτές με «γλυκαντικά» ΕΝΦΙΑ, κατώτατο μισθό και επιδόματα

21:00 - 05 Ιουν 2018 | Οικονομία
«Μασάζ» στους βουλευτές με «γλυκαντικά» ΕΝΦΙΑ, κατώτατο μισθό και επιδόματα
Χωρίς εντάσσεις κινήθηκε η συνεδρίαση του τομέα Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με διευρυμένη σύνθεση όπου το οικονομικό επιτελειο ενημέρωσε για την πορεία της διαπραγματευσης και την υλοποίηση των προαπαιτουμένων.

Όπως αναμενόταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκαν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης:

- ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε κυρίως στο ζήτημα της αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών και του ΕΝΦΙΑ, λέγοντας ότι με βάση τις νέες αναθεωρημένες τιμές ζώνης  σε ποσοστό 67% των ιδιοκτητών ο φόρος παραμένει ίδιος, στο 15% θα αυξηθεί, ωστόσο στις λαϊκές περιοχές η αύξηση θα είναι 20 ευρώ το χρόνο, ενώ στο 18% θα μειωθεί

- ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ανακοίνωσε ότι στο πολυνομοσχέδιο θα προβλέπεται ότι από το υπερπλεόνασμα το 2019 το 100% θα δοθεί σε φοροελαφρύνσεις, το 2020 το 75% σε φοροελαφρύνσεις και το 25% σε κοινωνικές παροχές και από το 2021 το 50% σε φοροελαφρύνσεις και το 50% σε κοινωνικές παροχές.

- ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι με τη συμφωνία με τους δανειστές πλέον δεν δεσμευόμαστε στο ζήτημα του κατώτατου μισθού, υπονοώντας ότι με την έξοδο από τα μνημόνια αυξάνονται οι βαθμοί ελευθερίας για αυξήσεις 

- η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε με το πολυνομοσχέδιο καθιερώνεται το στεγαστικό επίδομα σε 1.350.000 άτομα, θα κοστίσει 600 εκ. ευρώ και προβλέπει την χορήγηση επιδόματος για εισοδήματα έως 24.000 ευρώ και θα κυμαίνεται από 70 ευρώ γα ένα άτομο έως 210 ευρώ για οικογένεια.

Να σημειωθεί ότι για τους τομείς τους ενημέρωσαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης (ενέργεια) και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλ Χαρίτσης (επιχειρηματικότητα). Σχετικά με το ζήτημα του χρέους ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι η χώρα επιδιώκει ρύθμιση χωρίς αιρεσιμότητα.

Γιωργος Αλεξάκης 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.