ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάλλεται η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ

11:44 - 08 Ιουν 2018 | Οικονομία
Αναβάλλεται η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ
Ο ESM αναβάλει την απόφαση για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και αναμένεται να γίνει νέα συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης την επόμενη εβδομάδα καθώς το κονδύλι είναι διαθέσιμο μέχρι τις 15 Ιουνίου. Εάν και τότε δεν υπάρξει θετική απόφαση τότε η «δεσμευμένη» για την εξόφληση οφειλών δόση θα επιστρέψει στον ESM.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία στοιχεία δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά παρά το γεγονός ότι στο κομμάτι των πλειστηριασμών τα πράγματα φαίνεται να έχουν προχωρήσει, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα παρουσίασαν τον Απρίλιο μικρή μόνο μείωση στα 2,617 δισ. ευρώ από 2,749 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

Η ατζέντα της συνεδρίασης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Συμβούλιο των Διευθυντών θα εξετάσει την αξιολόγηση των θεσμών αναφορικά με την πρόοδο της Ελλάδας στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Μία ικανοποιητική αξιολόγηση, στο πλαίσιο της τέταρτης δόσης της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, θα άνοιγε τον δρόμο για να εξετάσει το Συμβούλιο Διευθυντών την έκδοση του υπολοίπου 1 δισ. ευρώ που είχε προορισθεί για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων στο πλαίσιο αυτής της δόσης».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:53 - 08 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.