ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚ: "Κατέβασε ρολά" στην Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ

19:05 - 18 Απρ 2007 | Οικονομία
Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» και τον ορισμό επόπτη εκκαθάρισης, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την σημερινή συνεδρίασή του, επειδή η εταιρία έχει υποπέσει σε σοβαρές παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο που αφορούσε το 2006, ότι η εταιρία κατάρτιζε συναλλαγές επί ομολόγων του Δημοσίου σταθερού επιτοκίου προς όφελός της ή προς όφελος συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών σε βάρος των συμφερόντων ασφαλιστικού ταμείου πελάτη της προκαλώντας του σημαντική ζημία. Επιπρόσθετα, η εταιρία υπέπεσε σε σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε ασφαλιστικά ταμεία κατά τα έτη 2006-2007.

Η Επιτροπή αποφάσισε ακόμα την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων στην ήδη υποβληθείσα μηνυτήρια αναφορά, τα οποία προέκυψαν από μεταγενέστερη επισκόπηση των συναλλαγών της εταιρίας με ασφαλιστικά ταμεία στο διάστημα 2002-2005. Από τα στοιχεία αυτά παρατηρήθηκαν συναλλαγές επί ομολόγων σταθερού επιτοκίου που πραγματοποίησε η εταιρία για λογαριασμό ασφαλιστικών ταμείων τα έτη 2002 και 2003 σε τιμές που παρουσιάζουν σημαντική απόκλιση από το εύρος των τιμών που διαμορφώθηκε στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ).

Ο έλεγχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για συναλλαγές που διενήργησαν άλλες χρηματιστηριακές εταιρίες επί ομολόγων του Δημοσίου για λογαριασμό ασφαλιστικών ταμείων συνεχίζεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.