ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαζαρίδης: Η σαφήνεια στο χρέος θα προσελκύσει νέες επενδύσεις

20:02 - 19 Ιουν 2018 | Οικονομία
Λαζαρίδης: Η σαφήνεια στο χρέος θα προσελκύσει νέες επενδύσεις
Στις ωφέλειες της ελληνικής οικονομίας από μία ενδεχόμενη ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, εστίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, εν όψει του 7ου Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη.

Σε συνέντευξή του στο «THE STREET», ο επικεφαλής του Χ.Α. εκτίμησε ότι «η σαφήνεια θα καθησυχάσει τους διεθνείς επενδυτές και θα προσελκύσει νέες επενδύσεις».

«Σε μια αγορά, στην οποία το 65% ανήκει σε ξένους επενδυτές, πιστεύω ότι έχουμε την ευκαιρία να προσελκύσουμε πρόσθετες επενδύσεις για την ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας» ανέφερε, επιπλέον.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο «FOX BUSINESS», ο κ. Λαζαρίδης επιβεβαίωσε το σημαντικό ενδιαφέρον για επενδυτικές ευκαιρίες από το εξωτερικό.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η οικονομία στηρίζεται περισσότερο στον τουρισμό, γεγονός το οποίο δικαιολογεί το διεθνές ενδιαφέρον για το real estate.

Ερωτηθείς για τους αμερικανικούς δασμούς, ο ίδιος επεσήμανε ότι επηρεάζεται ένας περιορισμένος αριθμός εταιρειών, ενώ επεσήμανε ότι το ερώτημα είναι, αν αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών και κατά πόσο θα δημιουργήσει πίεση στην αξία των εμπλεκόμενων εταιρειών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.