ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις

10:51 - 21 Ιουν 2018 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης "θα πρέπει να εφεύρουν κάτι καινούργιο" για να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις όταν βγει από το τρίτο Μνημόνιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Politico ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί.

"Δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση. Θα ήταν λάθος να προσποιούμαστε ότι η ελληνική περίπτωση είναι ακριβώς ίδια με εκείνη της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και τη Κύπρου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

"Δεν θα πρέπει να κινηθούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση και να δημιουργήσουμε ένα "μεταμφιεσμένο” τέταρτο πρόγραμμα. Δεν θέλω η τρόικα και οι θεσμοί να συνεχίσουν να πηγαίνουν στην Αθήνα "φορώντας απλά άλλο κουστούμι". Αλλά προφανώς χρειάζεται να παρακολουθούμε θέματα καθοριστικής στρατηγικής σημασίας με αρκετά λεπτομερείς δεσμεύσεις, δηλαδή μια ενισχυμένη εποπτεία", τόνισε ο Επίτροπος.

Όπως σημειώνει το Politico, οι λεπτομέρειες γύρω από την εφαρμογή αυτής της ενισχυμένης εποπτείας αποτελούν ένα από τα κύρια ζητήματα που θα συζητηθούν στο σημερινό Eurogroup.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.