ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αναλύσεις από Fitch και JP Morgan για τη συμφωνία

14:43 - 26 Ιουν 2018 | Οικονομία
Οι αναλύσεις από Fitch και JP Morgan για τη συμφωνία
Η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και τα μέτρα που ελήφθησαν για το χρέος βελτιώνουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του χρέους, αναφέρει η Fitch σε έκθεσή της.

Όπως αναφέρει ο οίκος, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες του όταν αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε Β/Positive το Φεβρουάριο.

Οι ανακοινώσεις, σημειώνει η Fitch, συνάδουν με τις προσδοκίες μας για «υβριδικά καθαρή έξοδο» της Ελλάδας από το πρόγραμμα, με σημαντικούς όρους. Το Eurogroup επισημαίνει ότι η ελάφρυνση χρέους περιλαμβάνει κίνητρα που διασφαλίζουν τη συνεχιζόμενη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, μεταξύ των οποίων και ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ως το 2022, καθώς και τις δεσμεύσεις σε ευθυγράμμιση με το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο αμέσως μετά.

JP Morgan: «Δίκαια γενναιόδωρη» ελάφρυνση

Στο «άνω εύρος» των προσδοκιών μας βρίσκεται η συμφωνία για την Ελλάδα, σημειώνει σε ανάλυσή της η JP Morgan.

Όπως επισημαίνει, παρότι οι περισσότερες από τις επιμέρους αποφάσεις ήταν εν πολλοίς ευθυγραμμισμένες με τις προσδοκίες του οίκου, η έκταση της ελάφρυνσης χρέους με την οποία επιβραβεύτηκε η χώρα είναι «δίκαια γενναιόδωρη», ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη τη μακρόχρονη αντίσταση της Γερμανίας.

Κατά την JP Morgan, η συμμόρφωση με τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και τους δημοσιονομικούς στόχους θα είναι πιθανότατα η βασική παράμετρος για την απόδοση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα δεν βλέπει περιθώρια διαφορετικής κίνησης καθώς εκκρεμούν ακόμα αποφάσεις του ESM και εθνικών κοινοβουλίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.