ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αλμούνια στην Ελλάδα!

23:42 - 21 Απρ 2007 | Οικονομία
Ο κ. Xοακίν Αλμούνια έρχεται στην Ελλάδα! Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη από το Βερολίνο (στο πλαίσιο της συνόδου του EcoFin-Eurogroup), η επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα του Επίτροπου Χοακίν Αλμούνια, γίνεται ύστερα από πρόσκληση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο με αντικείμενο το λεγόμενο «ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο» και στο συνέδριο που διοργανώνει ο «Economist».

Όπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, ο κοινοτικό επίτροπος, αναμένεται να εκφράσει «τις πάγιες απόψεις της Επιτροπής και για τα θέματα της Ευρώπης και της ελληνικής οικονομίας».

Σχετικά, τέλος, με τις εργασίες του άτυπου Συμβουλίου EcoFin ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος για τη συζήτηση που διεξήχθη σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης του αισθήματος ανασφάλειας και αβεβαιότητας που προκαλεί η παγκοσμιοποίηση. Αναφορικά με το ένα εκ των θεμάτων της συνεδρίασης του Σαββάτου, την πρόταση δηλαδή της Γερμανίας και της Αυστρίας για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής του ΦΠΑ στις διασυνοριακές συναλλαγές προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι οι περισσότερες χώρες - μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα - θεωρούν το σχέδιο αυτό «πρόωρο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.