ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Αλοσκούφη με Σλοβένο ομόλογο του

19:01 - 23 Απρ 2007 | Οικονομία
Ο τουρισμός, η ενέργεια αλλά και οι μεταφορές αποτελούν μεταξύ άλλων τους τομείς στους οποίους μπορούν να συνεργαστούν η Ελλάδα και η Σλοβενία, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν μετά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομίας, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης και ο υπουργός Οικονομίας της Σλοβενίας κ. Αντρέι Βισλάκ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «με τον ομόλογο μου υπουργό συζητήσαμε και τις διμερείς σχέσεις αλλά και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα και η Σλοβενία στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και, κυρίως βέβαια, στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα.

Η Ελλάδα και η Σλοβενία είναι οι δυο πιο αναπτυγμένες οικονομίες της ευρύτερης περιοχής. Είναι οι δυο οικονομίες της ευρύτερης περιοχής, που ανήκουν στη ζώνη του ευρώ. Είναι δύο μικρές μεν αλλά δυναμικές οικονομίες, οι οποίες έχουν κοινό συμφέρον και να προωθήσουν περισσότερο τις διμερείς οικονομικές τους σχέσεις – οι οποίες βελτιώνονται τα τελευταία χρόνια – αλλά και να βοηθήσουν την οικονομική και την πολιτική συνεργασία σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Διότι, το μέλλον όλων μας, το μέλλον των οικονομιών μας είναι στενά συνδεδεμένο με τις οικονομίες όλης της ευρύτερης περιοχής και έχουμε κοινό συμφέρον να προωθήσουμε και το εμπόριο και τις ελεύθερες συναλλαγές και τις επενδύσεις στην περιοχή αυτή.

Σήμερα, όπως ξέρετε, υπάρχει ένα Ελληνοσλοβενικό Επιχειρηματικό Φόρουμ με στόχο να γνωρισθούν καλύτερα οι Έλληνες και οι Σλοβένοι επιχειρηματίες και να δημιουργηθούν καινούριες ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας. Και συμφωνήσαμε με τον συνάδελφο Σλοβένο Υπουργό να επισκεφθώ και εγώ έως το τέλος του χρόνου τη Σλοβενία, επικεφαλής μιας ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τους οικονομικούς δεσμούς μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Βισλάκ αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και του τουρισμού, αφού προηγουμένως συνεχάρη τη χώρα μας για την βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών. Ο κ. Βισλάκ συνοδεύεται από 70 επιχειρηματίες. Μεταξύ των δύο υπουργών συζητήθηκαν και οι δυνατότητες απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.