ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚ:Προσωρινή αναστολή της ARTION AXEΠEY

19:45 - 23 Απρ 2007 | Οικονομία
Την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της εταιρίας ARTION AXEΠEY, ως προς ορισμένες επενδυτικές υπηρεσίες καθώς και το διορισμό προσωρινού Επιτρόπου, αποφάσισε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίααση το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η εταιρία δύναται να παρέχει μόνον τις υπηρεσίες της λήψης και διαβίβασης για εκτέλεση εντολών επί μετοχών και παραγώγων κατόπιν σχετικής αδείας του προσωρινού Επιτρόπου.

Ειδκότερα σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς:

"Η απόφαση ελήφθη διότι από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η ARTION AXEΠEY διενεργούσε συναλλαγές μεγάλης αξίας επί ομολόγων του Δημοσίου για λογαριασμό ασφαλιστικών ταμείων, από τον Μάρτιο του 2003 έως τον Ιανουάριο του 2005, σε τιμές που παρουσίαζαν σημαντική απόκλιση από τις τιμές που διαμορφώνονταν τις ίδιες ημερομηνίες στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων με αποτέλεσμα τα ταμεία να υποστούν σημαντικού ύψους ζημία.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία προέβη την 19η Απριλίου 2007 σε αναμόρφωση των οικονομικών της καταστάσεων για το έτος 2006 μετά και από απαίτηση του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της, ο οποίος προέβη σε ανάκληση του αρχικού πιστοποιητικού και στη σύνταξη νέου.

Σύμφωνα με το νέο πιστοποιητικό ελέγχου, ποσό 5,2 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνεται στο λογαριασμό Έσοδα Προηγουμένων Χρήσεων αντιπροσωπεύει έσοδα από προμήθειες ομολόγων για τις χρήσεις 2003-2005, οι οποίες δεν είχαν καταχωρηθεί στα έσοδα στης Εταιρίας, δεν είχαν δηλωθεί ως φορολογητέο εισόδημα και είχαν πιστωθεί απευθείας σε λογαριασμούς πελατών της Εταιρίας.

Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με διαπιστωθείσες σοβαρές παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας στις οποίες έχει υποπέσει η εν λόγω ΑΕΠΕΥ καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές και την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς.

Για το ίδιο θέμα αποφασίστηκε να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον αρμόδιο Εισαγγελέα και να ενημερωθεί η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.