ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Στουρνάρας εξηγεί γιατί οι αγορές τηρούν «στάση αναμονής»

12:32 - 31 Ιουλ 2018 | Οικονομία
Ο Στουρνάρας εξηγεί γιατί οι αγορές τηρούν «στάση αναμονής»
Ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά πως οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δεν δείχνουν θεαματική βελτίωση, επειδή οι αγορές δεν αρκούνται με τη συμφωνία για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, αλλά περιμένουν να δουν, αν η χώρα μας θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και μετά τις 20 Αυγούστου.

Μιλώντας στους Financial Times ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπογραμμίζει την «εύθραυστη εμπιστοσύνη των επενδυτών» , που όπως εκτιμά τηρούν στάση αναμονής.

Όπως τονίζει στους FT «οι αγορές κρατούν στάση αναμονής» περιμένοντας να δουν αν η Ελλάδα θα τηρήσει τη δέσμευσή της για εφαρμογή επιπλέον μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος στις 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα θα ήταν λάθος να θεωρηθεί ότι η συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους που επετεύχθη στο Eurogroup του Ιουνίου θα είναι αρκετή για να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι ασφαλής επένδυση.

«Από τη στιγμή που θα είμαστε μόνοι μας, οι αγορές θα έχουν μια αυστηρή προσέγγιση. Θέλουν να δουν πώς θα συμπεριφερθούμε μετά τις 20 Αυγούστου» λέει χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.