ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Δεν... σηκώνει κουβέντα για συντάξεις, αφορολόγητο, εργασιακά και παροχές

16:12 - 31 Ιουλ 2018 | Οικονομία
ΔΝΤ: Δεν... σηκώνει κουβέντα για συντάξεις, αφορολόγητο, εργασιακά και παροχές
Εκτός από τις παρατηρήσεις και τα καμπανάκια για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, το ΔΝΤ στην έκθεσή του για την Ελλάδα αναφέρεται και στην επόμενη μέρα του προγράμματος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκόβει κάθε κουβέντα για την αναστροφή των περικοπών σε αφορολόγητο και συντάξεις.

Δεν δέχεται ότι υπάρχει "δημοσιονομικός χώρος" για αντίμετρα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς πλησιάζει η ώρα των εκλογών στην Ελλάδα.

Εργασιακά

Το Ταμείο επαναλαμβάνει και τις ενστάσεις του για τις αλλαγές που προωθούνται στα εργασιακά, σημειώνοντας πως θεωρεί απαραίτητη τη διατήρηση των παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας και στις συλλογικές συμβάσεις.

Ζητά επίσης πιο χαμηλούς συντελεστές σε ασφαλιστικά "χαράτσια" και ΦΠΑ προκειμένου να διασφαλιστεί βιώσιμη ανάπτυξη.

Επισημαίνει δε ότι οι πολιτικές αναφορικά με τον κατώτατο μισθό δε θα πρέπει να επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Η επόμενη μέρα

Την έκθεση παρουσίασε ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου Πίτερ Ντόλμαν, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ντόλμαν σημείωσε ότι το ΔΝΤ θα διατηρήσει την ετήσια έκθεση ελέγχου της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, θα υπάρχει μεταμνημονιακή εποπτεία. Θα υπάρχουν δυο staff reports ετησίως από τη μεριά του ΔΝΤ, ενώ θα συνεχιστεί και η στενή συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές. 

Θα συμμετάσχουμε κανονικά στις τέσσερις αξιολογήσεις, απλά θα έχουμε δυο εκθέσεις μεταμνημονιακής εποπτείας στο πλαίσιο του άρθρου 4, σημείωσε.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:49 - 31 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.