ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες αλλαγές έρχονται στο νόμο για τις εισπρακτικές εταιρείες

15:29 - 16 Αυγ 2018 | Οικονομία
Ποιες αλλαγές έρχονται στο νόμο για τις εισπρακτικές εταιρείες
Αλλαγές στο νόμο για εισπρακτικές εταιρείες προετοιμάζει η κυβέρνηση και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αναμένονται εξελίξεις.

Ο ν. 3758/2009 «Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και άλλες διατάξεις» αναμένεται να δεχθεί σημαντικές αλλαγές πάνω σε πέντε βασικές ενότητες:

1) Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR): Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,

2) Δικηγορικές εταιρείες

3) Πεδίο εφαρμογής του ν. 3789/2009

4) Διάφορα θέματα όπως συχνότητα οχλήσεων, κυρώσεις, χρονικό διάστημα υποβολής καταγγελιών, κ.α. και

5) Νομοτεχνική βελτίωση του νόμου.

Ιδιαίτερα για το θέμα της ενόχλησης των οφειλετών από τις εισπρακτικές εταιρείες στόχος είναι η αυστηροποίηση των όρων λειτουργίας τους αλλά και ο καλύτερος έλεγχος των δικηγορικών γραφείων που δραστηριοποιούνται συστηματικά και σε μεγάλη κλίμακα στην ενημέρωση οφειλετών για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Με την αναμόρφωση της νομοθεσίας, επιδιώκεται να θεσπιστεί ένα όριο στη συμπεριφορά δικηγόρων και δικηγορικών εταιριών και να ενισχυθεί η ευθύνη των εντολέων τους (δανειστών) για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι εντολοδόχοι τους (δικηγόροι ή δικηγορικές εταιρίες). Ειδικότερα, επιχειρείται η εισαγωγή ορισμένων ειδικών υποχρεώσεων και σε δικηγόρους - δικηγορικές εταιρίες, με σκοπό να τερματιστούν τυχόν ακραίες συμπεριφορές εις βάρος των οφειλετών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.