ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η dream team της Αμερικανικής οικονομίας στη Θεσσαλονίκη Κύριο

10:33 - 08 Σεπ 2018 | Οικονομία
Η dream team της Αμερικανικής οικονομίας στη Θεσσαλονίκη
H dream team της Αμερικανικής οικονομίας θα βρίσκεται για 15 μέρες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ όπου οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα. Κορυφαίες εταιρίες από τους κλάδους της υψηλής τεχνολογίας, ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, φαρμάκου, τροφίμων – ποτών, τουρισμού – ψυχαγωγίας αλλά και υπηρεσιών θα έχουν δυναμική παρουσία.

Πρόκειται για πολυεθνικές με κύκλο εργασιών όσο το πολλών ΑΕΠ κρατών που βλέπουν ευκαιρίες ανάπτυξης στην  Ελλάδα και την  ευρύτερη περιοχή..

Την παρουσία των κολοσσών αυτών σφραγίζει ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος που είναι ο επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής των ΗΠΑ.

Με θεματικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, περίπτερα και διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων, η Coca Cola, η Lockheed Martin, η Microsoft, ο πετρελαϊκός κολοσσός ΕΧΧΟΝ MOBIL, η Phizer, η Xerox, ηBlack and Decker στοχεύουν σε ανάδειξη της παρουσιας τους. Από τον κλάδο της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας δίνουν το παρόν  η Cisco, η Hewlett Parkard αλλά και η ΙΒΜ Hellas, η Facebook, η Google αλλά και η ελληνική Ιntralot S.A που έχει έντονη παρουσία στις ΗΠΑ, αλλά και η εταιρια καζίνο CAESARS, η ARIA hotels. 

«Η εξωστρέφεια και ο δυναμισμός της Ελλάδας - καθώς η χώρα ανακάμπτει σταδιακά από την οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών, οι διεθνείς συμμετοχές, η εστίαση στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα σε επίπεδο επιχειρήσεων, συνθέτουν το τοπίο της 83ης ΔΕΘ και η IBM δεν μπορούσε να απουσιάζει από τέτοιες ένα γεγονός.» τονίζει ο Σπύρος Πουλίδας, διευθύνων Σύμβουλους της IBM Ελλάδας  - Κύπρου, που έχει παρουσία 80 ετών στη χώρα μας.

Η ΔΕΘ είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδα και το φετινό θέμα αφορά την καινοτομία,  υπογραμμίζει ο Αντώνης Τσιμπούκης, General Manager της Cisco Ελλάδας- Κύπρου – Μάλτας.

«Η καινοτομία αποτελεί μέρος του DNA της Cisco και γι’ αυτό αποφασίσαμε να έρθουμε. Στο περίπτερο μας, μαζί με την Intel, θα έχουμε διάφορα demos σε όλες τις αρχιτεκτονικές της Cisco, όπως το Collaboration, Security, Data Center, Cloud και Enterprise Networks. Στόχος μας είναι να μοιραστούμε τις βέλτιστες πρακτικές της Cisco σε αυτούς τους τομείς που εφαρμόζουμε σε όλο τον κόσμο και να παροτρύνουμε την Ελλάδα να κινηθεί προς την κατεύθυνση της καινοτομίας και της προσαρμογής σε ψηφιακά δεδομένα υιοθεσίας» αναφέρει ο Α.Τσιμπούκης.

Στη Θεσσαλονίκη  εξάλλου, η Google θα παρουσιάσει, όπως έχει προαναγγείλει ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος επικεφαλής  (country manager) σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Μάλτα,   το Google Arts & Culture, ένα πρόγραμμα που παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να διερευνούν την ιστορία και των πολιτισμό.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και general manager της Lockheed Martin, Rod McLean  είναι ο ενδεδειγμένος χώρος «για να συνεργαστούμε άμεσα με τους Έλληνες πελάτες και συνεργάτες μας για να συζητήσουμε πώς να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε τη διαρκή σχέση μας με την Ελλάδα».

 

Γιώργος Αλεξάκης 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.