ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σ.Λαζαρίδης: H αύξηση στα EBITDA, δίνει πλεονέκτημα στις ελληνικές επιχειρήσεις

14:31 - 20 Σεπ 2018 | Οικονομία
Σ.Λαζαρίδης: H αύξηση στα EBITDA, δίνει πλεονέκτημα στις ελληνικές επιχειρήσεις
Στο περιθώριο του 13ου Roadshow στο Λονδίνο, ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg για το πώς βλέπουν οι επενδυτές τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη οι επενδυτές εστιάζουν περισσότερο στα σχέδια των επιμέρους εισηγμένων επιχειρήσεων και λιγότερο στο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Ο Σ. Λαζαρίδης ερωτηθείς τι πρέπει να αλλάξει στην ελληνική οικονομία για να προσελκύσει επενδυτές, αναφέρθηκε στην παρουσία πολλών εταιρειών στο Roadshow αλλά και τα καλά αποτελέσματα τα οποία παρουσιάζουν αυτές οι εταιρείες. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως τα τελευταία χρόνια οι εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχουν παρουσιάσει συνολικά μια αύξηση του EBITDA που πλησιάζει το 70%. Αυτό αρέσει στους επενδυτές.

Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο απασχολεί τους ξένους επενδυτές το πολιτικό κλίμα και οι επερχόμενες εκλογές σημείωσε ότι η πολιτική κατάσταση πάντα απασχολεί τους επενδυτές, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν είδαμε απόσυρση ενδιαφέροντος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.