ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moody’s: Αμετάβλητη στο B3 η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας-Ανάπτυξη 2% το 2018

19:48 - 26 Σεπ 2018 | Οικονομία
Moody’s: Αμετάβλητη στο B3 η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας-Ανάπτυξη 2% το 2018
Τη βελτίωση των οικονομικών και δημοσιονομικών προοπτικών της Ελλάδας μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής «βλέπει» ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, σε ανάλυσή του.

Παρά το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης δεν προχώρησε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας η Moody’s αξιολογεί θετικά το πιστοληπτικό προφίλ της Ελλάδας, καθώς υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τους πιστωτές της ευρωζώνης. Ειδικότερα ο οίκος αξιολόγησης διατηρεί πιστοληπτική αξιολόγηση B3 για την Ελλάδα, με θετικό το outlook.

Σημειώνεται δε ότι το θετικό outlook αντανακλά κυρίως την προοπτική μεγαλύτερης των εκτιμήσεων ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια καθώς οι μεταρρυθμίσεις τόσων χρόνων αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Βέβαια, κάτι τέτοιο, υπογραμμίζει ο οίκος, απαιτεί απόλυτη προσήλωση από την πλευρά των ελληνικών αρχών στην πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη

Η Moody’s εκτιμά ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί στο 2% φέτος, ανεβάζοντας ελαφρώς ταχύτητα στο 2,2% το 2019.  Παρόλο που αναμένουμε ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας θα βελτιωθούν βραχυπρόθεσμα, παραμένουν σημαντικά εμπόδια στην πορεία προς μια βιώσιμη ανάπτυξη, περιλαμβανομένης της διαρθρωτικά χαμηλής αποταμίευσης και των επενδυτικών αποδόσεων.

Οι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας είναι η συνέχιση αναζήτησης συνετών δημοσιονομικών πολιτικών από τις ελληνικές αρχές και η διατήρηση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας των τελευταίων ετών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.