ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμούζης: Κεκτημένα και εκκρεμότητες στην Ελλάδα για προσέλκυση επενδύσεων

16:14 - 02 Οκτ 2018 | Οικονομία
Καραμούζης: Κεκτημένα και εκκρεμότητες στην Ελλάδα για προσέλκυση επενδύσεων
Μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων WFE, που πραγματοποιείται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Eurobank και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), Νίκος Καραμούζης, εκτίμησε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ελκυστικές επενδυτικές περιπτώσεις στην Ευρώπη. Βέβαια, για να συμβεί αυτό, τόνισε θα πρέπει να υπάρξουν "συνθήκες πολιτικής και μακροοικονομικής σταθερότητας" και παράλληλα να εφαρμοστούν με συνέπεια οι μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Καραμούζης τόνισε στους εκπροσώπους των διεθνών χρηματιστηρίων ότι η Ελλάδα σήμερα έχει ορισμένα βασικά ελκυστικά επενδυτικά χαρακτηριστικά, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι μία σταθερή, ειρηνική, ασφαλής και δημοκρατική χώρα, ένα «νησί» σταθερότητας στην περιοχή. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ, του ΟΟΣΑ και του ΝΑΤΟ και βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, ενώ ως μέλος της Ευρωζώνης προσφέρει τα πλεονεκτήματα της νομισματικής σταθερότητας και σταθερότητας των τιμών.

Παράλληλα, σημείωσε πως στο πολιτικό σύστημα υπάρχει συναίνεση υπέρ του ευρώ και των μεταρρυθμίσεων, υποστηριζόμενη από όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα, μειώνοντας έτσι τον πολιτικό κίνδυνο.

Επίσης, σημείωσε ότι η ανταγωνιστικότητα, η δημοσιονομική σταθερότητα και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχουν αποκατασταθεί, ενώ το κόστος εργασίας μειώθηκε σημαντικά και θεσπίστηκαν πιο ευέλικτοι νόμοι για την αγορά εργασίας.

Τέλος, έκανε έκκληση για τη δημιουργία ενός πολύ ελκυστικού και φιλικού επιχειρηματικού και επενδυτικού πλαισίου, με τον περιορισμό της μη βιώσιμης υπερβολικής φορολογίας που όπς είπε «σκοτώνει» την οικονομία.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:17 - 02 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.