ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευθύνες Φέσσα στο πολιτικό σύστημα: Το κλίμα στην οικονομία... χάλασε

13:11 - 04 Οκτ 2018 | Οικονομία
Ευθύνες Φέσσα στο πολιτικό σύστημα: Το κλίμα στην οικονομία... χάλασε
Ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στο πλαίσιο παρουσίασης έρευνας της ΜRB με θέμα «Ο σφυγμός του επιχειρείν».

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Χρηματιστήριο, τα προβλήματα των τραπεζών, αλλά και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην αγορά, ο κ. Φέσσας καταλόγισε ευθύνες στο πολιτικό σύστημα, λέγοντας πως η εκτεταμένη προεκλογική περίοδος κάνει ζημιά στην οικονομία.

«Η οικονομία μας βρίσκεται σε χαμηλή πτήση. Το κλίμα σε σχέση με την περίοδο μέχρι το καλοκαίρι έχει χαλάσει, διότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και δεν δίνεται έμφαση στις μεταρρυθμίσεις αλλά σε παροχολογία ένθεν κακείθεν. Δεν υπάρχουν χρήματα να μοιρασθούν, είναι ανάγκη να παραχθούν χρήματα. Ο ρυθμός ανάπτυξης 2% δεν είναι αρκετός γι` αυτό», τόνισε.

Ο κ. Φέσσας υποστήριξε επίσης πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές, το κλίμα θα γίνεται ακόμα χειρότερο. Είναι μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα, είπε, ότι "δεν ακολουθείται ο ενάρετος κύκλος που ακολουθείται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες".

Αναφορικά με τις τράπεζες και τις μεγάλες απώλειες των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο υποστήριξε πως πράγματι χάνεται η εμπιστοσύνη στις τράπεζες άρα δεν υπάρχουν έσοδα απο τα δάνεια και δημιουργούνται μόνο έξοδα.

IMG 7411

Σχετικά με το ζήτημα των κόκκινων δανείων, ο κ. Φέσσας απάντησε ότι οι τράπεζες θα έπρεπε να είναι πιο δυναμικές ως προς την αντιμετώπισή τους, τονίζοντας ότι επιχειρήσεις με σοβαρό πρόβλημα, θα έπρεπε να αναδιαρθρώνονται, με αλλαγή διοικήσεων, και όχι να τους γίνεται μια ρύθμιση στα δάνεια, κλωτσώντας ουσιαστικά το τενεκεδάκι πιο κάτω.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:29 - 04 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.