ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Οι ελληνικές τράπεζες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα

14:33 - 04 Οκτ 2018 | Οικονομία
Κομισιόν: Οι ελληνικές τράπεζες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα
Στήριξη στις ελληνικές τράπεζες εκφράζει η Κομισιόν, μέσω του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος εξέφρασε την Πέμπτη τη σιγουριά του πως στην Ελλάδα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπισθεί με επιτυχία το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης προς τον Τύπο, ο κ. Σχοινάς ρωτήθηκε για το θέμα και συγκεκριμένα κλήθηκε να απαντήσει εάν η Επιτροπή θα δεχθεί τη διενέργεια προγράμματος προστασίας περιουσιακών στοιχείων τραπεζών με κρατική εγγύηση (asset protection scheme).

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε ότι η Επιτροπή δε σχολιάζει επιμέρους θεσμικά όργανα, αλλά πρόσθεσε ότι, σε γενικές γραμμές, η Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών τραπεζών.

«Χάρη στο επιτυχημένο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης το 2015, οι ελληνικές τράπεζες προχώρησαν σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις και τώρα πρέπει να συνεχίσουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους στη διαδικασία επίλυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων» τόνισε.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι ελληνικές τράπεζες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να το αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, κάτι το οποίο θα υποστηριχθεί από τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η ελληνική κυβέρνηση» κατέληξε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.