ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη δέσμευση της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις υπενθυμίζει η γερμανική καγκελαρία

09:53 - 05 Οκτ 2018 | Οικονομία
Τη δέσμευση της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις υπενθυμίζει η γερμανική καγκελαρία
Μήνυμα στην Ελλάδα ότι έχει δεσμευθεί για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στέλνει η Γερμανική καγκελαρία, απαντώντας σε δημοσιεύματα που θέλουν την Άνγκελα Μέρκελ να βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποδοχή του ελληνικού αιτήματος για να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Ειδικότερα, πηγές της γερμανικής καγκελαρίας, μίλησαν στην εφημερίδα «Τα Νέα», με αφορμή δημοσίευμα της «Καθημερινής» που ήθελε την Άγκελα Μέρκελ θετική απέναντι στο ενδεχόμενο ανατροπής της περικοπής των συντάξεων, σχολιάζοντας: «Δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της Καγκελαρίου παγίως δεν σχολίαζουμε. Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. Η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να είναι πολύ κοντά στο να αποδεχθεί το ελληνικό αίτημα για τις συντάξεις με δύο όρους:

- Πρώτον να αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι ακόμη και χωρίς το μέτρο αυτό θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019

- Δεύτερον η απόφαση αυτή να μην εμφανιστεί ως αφετηρία ακύρωσης άλλων μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.