ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Δεν θέλουμε ρήξη με την Ιταλία, αλλά θέλουμε απαντήσεις

13:45 - 22 Οκτ 2018 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Δεν θέλουμε ρήξη με την Ιταλία, αλλά θέλουμε απαντήσεις
Μία ακόμη προσπάθεια να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας με την Ιταλία κάνει ο Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας την Δευτέρα πως η Κομισιόν δεν επιθυμεί τη σύγκρουση με τη Ρώμη.

"Δεν θέλουμε ρήξη με την Ιταλία και μία νέα κρίση. Περιμένουμε όμως απαντήσεις στις ανησυχίες μας",  είναι το μήνυμα, που ο Επίτροπος Οικονονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί στους Ιταλούς.

«Η Κομισιόν δεν θέλει μία κρίση ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τη Ρώμη» δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter. «Η θέση μου είναι αυτή του εποικοδομητικού διαλόγου» συνέχισε, για να υπογραμμίσει: «Όταν είσαι μέλος της Ε.Ε. και μέλος της νομισματικής ένωσης, πρέπει να σέβεσαι μία σειρά από κοινούς κανόνες». 

Ο Μοσκοβισί έσπευσε επίσης να σημειώσει την διαφορά ανάμεσα στις πολιτικές θέσεις του Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας, με τις οποίες διαφωνεί, και την ιταλική κυβέρνηση, την οποία σέβεται. «Μπορώ να δώσω μάχη κατά του κ. Σαλβίνι ως προέδρου του συγκεκριμένου κόμματος. Μπορώ να πολεμήσω τις ιδέες του. Μπορώ να θεωρήσω ότι ανήκει στον χώρο της ανελεύθερης δημοκρατίας. Εξάλλου είναι φίλος της κ. Λεπέν, ας μην το ξεχνάμε αυτό» είπε.   

«Πολεμώ το Εθνικό Μέτωπο και τη Λέγκα σε πολιτικό επίπεδο, αλλά σέβομαι την ιταλική κυβέρνηση» τόνισε, προσθέτοντας ότι και εκείνη θα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της Ε.Ε. «Είναι ο αμοιβαίος σεβασμός εκείνος, που μας επιτ΄ρεπει να προχωρούμε μπροστά σε μία Ευρώπη που δεν έχουν όλοι τις ίδιες θέσεις» κατέληξε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.