ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετωπική ... ομολογιακή σύγκρουση στη Βουλή !

09:51 - 03 Μαϊ 2007 | Οικονομία
Σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το θέμα των ομολόγων αναμένεται την Πέμπτη στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Η συζήτηση στη Βουλή είναι για τα αγροτικά θέματα, ωστόσο όλα τα κόμματα αναμένεται να κάνουν εκτενείς αναφορές στο θέμα των ομολόγων που μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα τους δύο τελευταίους μήνες.

Για την αντιπολίτευση, θα επισημάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, το θέμα δεν κλείνει με την αποπομπή του Σ.Τσιτουρίδη, και θα αναφερθεί στις «πολιτικές ευθύνες» του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη και του υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα.

Ο κ. Παπανδρέου θα υποστηρίξει ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές.

Η γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου είναι να μην ακολουθήσει ο κ. Καραμανλής την αξιωματική αντιπολίτευση στη «λογική της πόλωσης και της όξυνσης», όπως χαρακτηριστικά σημείωναν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

O κ. Καραμανλής θα υπεραμυνθεί των κινήσεων της κυβέρνησης εμμένοντας στην απόφαση για τη θεσμική θωράκιση των Ταμείων και στην αλλαγή του τρόπου επιλογής των διοικήσεων των Ταμείων.

Στο ενδεχόμενο να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η κυβερνητική γραμμή είναι δεδομένη ότι όσο η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται και δεν παρεμβαίνει.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.