ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκατέρωθεν «βέλη» Καραμανλή - Παπανδρέου για ομόλογα

12:48 - 03 Μαϊ 2007 | Οικονομία
Με διάθεση αυτοκριτικής, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αναφέρθηκε στο θέμα των ομολόγων, υποστηρίζοντας πως είναι ένα σοβαρό ζήτημα, αφού συνδέεται με απαράδεκτες ενέργειας, ενώ τόνισε ότι ερευνάται σε βάθος.

«Δε θα υπάρξει συγκάλυψη όπως στο παρελθόν», δήλωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για τη διαφάνεια, τη διασφάλιση των χρημάτων των ασφαλισμένων και το διορισμό των διοικήσεων των Ταμείων.

Ο Πρωθυπουργός άσκησε ακόμη  δριμεία επίθεση σε όσους καταφεύγουν στον «άκρατο λαϊκισμό και την κινδυνολογία», σημειώνοντας ότι πλέον φαίνεται καθαρά ότι το θέμα συνδέεται με την υπονόμευση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνησή του δεν επιλέγει τη συγκάλυψη, αλλά την αποκάλυψη όλων των φαινομένων διαφθοράς.

«Όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό» κατέληξε.  

Στη δική του παρέμβαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην υπόθεση των ομολόγων λέγοντας ότι η κυβέρνηση της δεξιάς αποδείχθηκε ομόλογο υψηλού ρίσκου και χαμηλής απόδοσης.

Ο ίδιος είπε ότι η υπόθεση των ομολόγων δεν είναι θέμα ενός υπουργού, αφού υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός, για την καταλήστευση -όπως τόνισε- του μόχθου των εργαζομένων.

«Η μηδενική ανοχή είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε: «Αν δεν γνωρίζατε δεν κάνετε για πρωθυπουργός, αν πάλι γνωρίζατε και δεν κάνατε τίποτα, πάλι δεν κάνετε για πρωθυπουργός».

Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε τα περί αποκάλυψης της υπόθεσης από την κυβέρνηση λέγοντας ότι το θέμα ήλθε στην επιφάνεια από ανταγωνίστρια χρηματιστηριακή εταιρεία.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε ποιος θα πληρώσει τα χρήματα που έχασαν τα Ταμεία και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις συμβάσεις των Ταμείων για την αγορά δομημένων ομολόγων.

Επίσης, ζήτησε από την κυβέρνηση να πάψει να επικαλείται το παρελθόν, «γιατί αυτό αποκαλύπτει το μέλλον» και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει Εξεταστική Επιτροπή για οποιοδήποτε ζήτημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει κλείσει τον κύκλο της και κάλεσε το πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές.

Παράλληλα, άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την αγροτική της πολιτική και αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που θα λάβει το κόμμα του όταν θα έλθει στην εξουσία για την ενίσχυση των αγροτών.

 

 


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.