ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Στις 21 Νοεμβρίου το πόρισμα για την Ελλάδα

18:41 - 05 Νοε 2018 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Στις 21 Νοεμβρίου το πόρισμα για την Ελλάδα
"H Επιτροπή θα εξετάσει κατά πόσο η Ελλάδα έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019", τόνισε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων σημείωσε πως στο σημερινό Eurogroup η Ελλάδα βρίσκεται εκτός ατζέντας, ωστόσο, είπε πως η Επιτροπή θα αξιολογήσει τι δημοσιονομικά περιθώρια υπάρχουν και στη συνέχεια η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει τους εταίρους της να υιοθετήσουν τα μέτρα που προβλέπονται στον προϋπολογισμό της Ελλάδας για το 2019.

Υπενθύμισε ότι στις 8 Νοεμβρίου η Επιτροπή θα δώσει στη δημοσιότητα τις προβλέψεις της για το δημοσιονομικό έλλειμμα, το χρέος και την οικονομική ανάπτυξη των χωρών της ΕΕ, ενώ στις 21 Νοεμβρίου θα παρουσιάσει τη "γνώμη" της για τα σχέδια προϋπολογισμών των χωρών της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης, για πρώτη φορά, και της Ελλάδας.

Όσον αφορά στην Ιταλία που είναι και το πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup, ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα ότι η ιταλική κυβέρνηση θα απαντήσει, έως τις 13 Νοεμβρίου, στο αίτημα της Επιτροπής να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό της.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, ο ιταλικός προϋπολογισμός, αν δεν αναθεωρηθεί, αυξάνει το άχθος του χρέους στις πλάτες των Ιταλών πολιτών.

Χαρακτήρισε επίσης fake news τα δημοσιεύματα περί κυρώσεων από τη μεριά της ΕΕ στην Ιταλία, σε περίπτωση μη συμφωνίας, στο τέλος Νοεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.