ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο «ενισχυμένης εποπτείας» για να μην υπάρξουν άλλες... Folli Follie

20:41 - 06 Νοε 2018 | Οικονομία
Σχέδιο «ενισχυμένης εποπτείας» για να μην υπάρξουν άλλες... Folli Follie
Η κυβέρνηση φαίνεται να υιοθετεί την αγωνία των ανθρώπων της αγοράς και των επιχειρήσεων και προωθεί τροποποίηση του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση και την εποπτεία των επιχειρήσεων.

Μία ημέρα μετά τις σχετικές δηλώσεις Καραμούζη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα σφίξει ο εποπτικός κλοιός για τις επιχειρήσεις με τις παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση αναφορικά με την εταιρική διακυβέρνηση.

Στόχος, όπως χαρακτηριστικά είπε είναι να αποτραπούν στο μέλλον απάτες τύπου Folli Follie που έχουν πλήξει «την αξιοπιστία όχι μόνο των επιχειρήσεων, αλλά δυστυχώς την αξιοπιστία και της χώρας μας».

Μεταξύ των άμεσων προτεραιοτήτων του υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη είναι η τροποποίηση του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση και την εποπτεία των επιχειρήσεων. Έμφαση, όπως τόνισε, «θα δοθεί στην προληπτική εποπτεία και ειδικά στη μέριμνα για την έγκαιρη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων, με αυστηρές κυρώσεις σε αυτούς που τα παραβαίνουν».

«Αυτό το μέτρο και άλλα φυσικά, θα περιέχονται στο νόμο. Σε συνδυασμό με την ποινικοποίηση της ευθύνης των ελεγκτών που ήδη έχει θεσμοθετηθεί, ελπίζουμε, πιστεύουμε θα βάλουν ανάχωμα σε κρούσματα σαν αυτά τα οποία έχουν πλήξει τελευταία την αξιοπιστία όχι μόνο των επιχειρήσεων, αλλά δυστυχώς την αξιοπιστία και της χώρας μας», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη: «Δε μπορούμε να οραματιστούμε ένα παράδεισο, όπου σε μια κοινωνία που στηρίζεται στον ανταγωνισμό και το κέρδος, δε θα συμβαίνουν κι αυτά τα οποία συμβαίνουν αλλά μη γίνονται κανόνες, να μην είναι τόσο μεγάλη η συχνότητά τους και τόσοι μεγάλοι οι κίνδυνοι».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:48 - 06 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.