ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση: Παραδοσιακή συνταγή εκλογών με προσλήψεις και μποναμάδες

09:00 - 08 Νοε 2018 | Οικονομία
Κυβέρνηση: Παραδοσιακή συνταγή εκλογών με προσλήψεις και μποναμάδες
Το βαρύ χαρτί των προσλήψεων αλλά και της επιστροφής των αναδρομικών σε 300.000 ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς αναμένεται να ανασύρει η κυβέρνηση εν όψει της εκλογικής μάχης. Και μπορεί οι μεν προσλήψεις σε περιπτώσεις σχολείων και νοσοκομείων να είναι αναγκαίες, όπως και η συμμόρφωση στις επιταγές του ΣτΕ ωστόσο εύλογα δημιουργούν δεύτερες σκέψεις λόγω της βεβαρημένης ιστορίας της Δ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας

Έτσι, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή τη συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας, είπε ότι στη θέση των ιερέων θα γίνουν προκηρύξεις για να καλυφθούν οι ανάγκες του κοινωνικού κράτους. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτές οι προσλήψεις θα γίνουν από το 2020, καθώς μέχρι και το 2019 «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος».

«Μέσα στο 2019 θα μονιμοποιήσουμε τα προγράμματα της Βοήθειας στο σπίτι και θα προχωρήσουμε σε 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την ειδική αγωγή. Από κει και πέρα οι 10.000 θέσεις που αδειάζουν θα αφορούν την περίοδο από το 2020  και μετά, καθώς δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για πιο πριν», υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα κατατέθηκε χτες η τροπολογία για την εφάπαξ επιστροφή των αναδρομικών σε 300.000 εν ενεργεία και συνταξιούχους λειτουργούς του Δημοσίου, που πληρώνονται με ειδικά μισθολόγια ( στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, πανεπιστημιακοί, καθηγητές ΤΕΙ, ιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικοί, μουσικοί κρατικών ορχηστρών) κι έχουν  δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την καταβολή τους από το 2012.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε χτες ότι η εφάπαξ επιστροφή των αναδρομικών θα γίνει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ένα ποσό 1,4 δις. ευρώ, που διαμορφώνεται στα 820 εκατ. ευρώ μετά τις κρατήσεις. Άλλη μια ευεργετική δράση για πολύ κόσμο έχει να κάνει με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται άμεσα να κατατεθεί στη Βουλή. Το όλο σκηνικό αναμένεται να συμπληρωθεί με την επίλυση του θέματος των συντάξεων που μένει να ξεκαθαρίσει στο τέλος του μήνα για να ολοκληρωθεί η αποτύπωση της «φυγής» από το μνημόνιο.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.