ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέρασαν και το... check point του EuroWorking Group οι συντάξεις

15:31 - 15 Νοε 2018 | Οικονομία
Πέρασαν και το... check point του EuroWorking Group οι συντάξεις
Ένα ακόμη... check point για τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων πέρασε το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης την Πέμπτη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το EuroWorking Group αποδέχεται το συγκεκριμένο αίτημα.

Εξετάζοντας τον προϋπολογισμό και τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, το EWG που συνεδρίασε την Πέμπτη, αποφάσισε να ανάψει από τη μεριά του πράσινο φως για τη μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα είναι το αν μιλάμε για ακύρωση του μέτρου ή για αναβολή του. Φαίνεται, πάντως πως δεν θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου του 2019, από τη στιγμή που πείστηκε και η γερμανική πλευρά.

Οι αποφάσεις του EWG θα προωθηθούν στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, 19 Νοεμβρίου και εφόσον ούτε εκεί δεν υπάρξουν αντιδράσεις, η Κομισιόν θα μπορέσει να εγκρίνει οριστικά τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Ολλανδία, Φινλανδία και Σλοβακία είναι αυτή τη στιγμή οι μόνες χώρες που εμφανίζονται πιο "αυστηρές" απέναντι στην Ελλάδα, ωστόσο, από τη στιγμή που δεν βάλει εμπόδια η Γερμανία, πολύ δύσκολα κάποια από αυτές θα ασκήσει βέτο.

Εκτός από το ζήτημα των συντάξεων, πάντως, υπό εξέταση βρίσκονται και οι υπόλοιπες παροχές του Αλέξη Τσίπρα, που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ. Η Ελλάδα επιμένει πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% και πως όλα τα μέτρα είναι κοστολογημένα. Οι θεσμοί έχουν ακόμα τις επιφυλάξεις τους, αλλά "πάνω-κάτω" αναμένεται να τα βρουν και σε αυτό το κομμάτι.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:17 - 15 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.