ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεντένο: Η δημοσιονομική απόδοση της Ελλάδας υπερκαλύπτει τους στόχους

13:13 - 20 Νοε 2018 | Οικονομία
Σεντένο: Η δημοσιονομική απόδοση της Ελλάδας υπερκαλύπτει τους στόχους
Η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχημένα το πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο ήταν και το τελευταίο που υπήρχε στην ευρωζώνη σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ενημερώνοντας την επιτροπή Οικονομικών του ευρωκοινοβουλίου.

Δεν ήταν εύκολες ημέρες, ειδικά για τους Έλληνες πολίτες, παραδέχτηκε. Η οικονομία της χώρας επέστρεψε σε ανάπτυξη και η εικόνα είναι θετική. Η δημοσιονομική απόδοση ήταν εξαιρετική καθώς η χώρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υπερκαλύπτει τους στόχους, περιλαμβανομένου του φετινού για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Θύμισε ότι στη λήξη του προγράμματος υπήρξε συμφωνία για το μαξιλάρι ρευστότητας που καλύπτει περίοδο 22 μηνών αλλά και τα μέτρα για το χρέος.

«Αυτά τα μέτρα δεν είναι υποκατάστατο καλών πολιτικών. Η χώρα πρέπει να ακολουθήσει υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις για στήριξη της ανάπτυξης για να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών», τόνισε.

Όπως είπε η Ελλάδα ακολουθεί αυτόν τον δρόμο, ενώ αύριο Τετάρτη θα παρουσιαστεί η πρώτη έκθεση για τη μεταμνημονιακή εποπτεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.