ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλογοσκούφης: «Κακό για την οικονομία ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα»

13:31 - 07 Μαϊ 2007 | Οικονομία
"Είναι κακό για την οικονομία, μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος μέσα σε ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα, και το πολιτικό κλίμα είναι πλέον ιδιαίτερα νοσηρό".

Αυτό αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής»,ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, επισημαίνοντας ακόμη ότι "σε ένα κλίμα κινδυνολογίας, σκανδαλολογίας, σε ένα κλίμα προσωπικής σπίλωσης ανθρώπων κινδυνεύουν να αδρανοποιηθούν τα πάντα».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτηρίζει τον κ. Τσιτουρίδη " θύμα πολύ κακών συγκυριών" ενώ επαναλαμβάνει ότι " το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή στα Ταμεία δεν υπάρχει εξειδικευμένη εμπειρία στα διοικητικά συμβούλια. Αυτό το ζήτημα είναι διαχρονικό". Παράλληλα επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να σταθεί αρωγός στα Ταμεία στη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων από τα φυσικά ή και από νομικά πρόσωπα που πιθανόν τα έχουν εξαπατήσει.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επισημαίνει ότι η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την επιτήρηση, αποτελεί δικαίωση της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση και υπενθυμίζει ότι η χώρα μπήκε σε αυτή την περιπέτεια λόγω των επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης.

"Δεν θέλω να θριαμβολογήσω όμως, γιατί θεωρώ ότι ακόμη έχουμε πολύ δρόμο και για να πάμε σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που έχουμε υποχρέωση αλλά και για να κάνουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν την ελληνική οικονομία σε μία πολυ πιο ανταγωνιστική βάση προς όφελος όλων", επισήμανε  ο κ. Αλογοσκούφης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.