ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Όνειρο θερινής νυκτός η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων

14:38 - 10 Δεκ 2018 | Οικονομία
«Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχουν μηδενιστεί από τις 20 Αυγούστου» υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, μέσω του τομεάρχη Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Όπως σημειώνει, οι ληξιπρόθεσμες αυτές οφειλές ανέρχονται σήμερα στα 2,6 δισ. ευρώ και είναι σταθερές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Η δε αποπληρωμή τους βασίζεται αποκλειστικά, πλέον, στην υπερ-φορολόγηση των πολιτών. Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή, οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη» επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας.

Ο ίδιος θεωρεί «προφανές» ότι απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής και υπογραμμίζει ότι «η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο με βασικούς άξονες τη συνολική μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους πολίτες, την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, που θα στοχεύει στην υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:47 - 10 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.