ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΑΝ: Στενότερη η συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου

19:51 - 07 Μαϊ 2007 | Οικονομία
Η στενότερη συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, αλλά και η στήριξη της επιχειρηματικής παρουσίας, στην Αίγυπτο, ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων βρέθηκε στον επίκεντρο της συνάντησης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Ν. Στεφάνου, με τον υφυπουργό Πετρελαίου κ. Abdella Ghorab και στελέχη της EGAS.

Τον κ. Στεφάνου συνόδεψαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης και ανώτατα στελέχη της εταιρείας ΕΛΠΕ, του Ομίλου Βαρδινογιάννη και της ΔΕΠΑ.

Επιπλέον, ο κ. Στεφάνου ενημέρωσε τον κ. Ghorab, για την από κοινού πρωτοβουλία της ιταλικής και της ελληνικής κυβέρνησης, για την ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας των Ευρω-Μεσογειακών χωρών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας δήλωσε: «Η συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκου Στεφάνου, με τον υφυπουργό Πετρελαίου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Abdella Ghorab, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση των οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων των δύο χωρών, που μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, που υπογράψαμε, πριν από ένα έτος, με τον υπουργό Πετρελαίου Δρα Σάμεχ Φάχμι, έχουν αποκτήσει μια νέα δυναμική».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.