ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας-Τι προβλέπει για την Ελλάδα

17:25 - 02 Ιαν 2019 | Οικονομία
UBS: Επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας-Τι προβλέπει για την Ελλάδα
Επιβράδυνση στην παγκόσμια ανάπτυξη προβλέπει η ελβετική UBS για το 2019, η οποία θα επηρεαστεί σημαντικά από τις πολιτικές εξελίξεις και τις αναμενόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μία από αυτές και αυτή που αφορά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο του CNBC, η UBS προβλέπει την επιβράδυνση της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας κατά 3,6% του ΑΕΠ σε σχέση με το 3,8% του 2018.

 

Οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη θα έρθουν φέτος αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις, υποστηρίζει η ελβετική τράπεζα για το 2019 «Η πτώση της παγκόσμιας ανάπτυξης θα σημαίνει έναν πιο αδύναμο ούριο άνεμο για τις παγκόσμιες αγορές, οι οποίες θα πρέπει να αναμένουν το τέλος του οικονομικού κύκλου καθώς θα προχωράει το 2019».

 

Συγκεκριμένα, για τις ΗΠΑ αναφέρει ότι «Η πρόβλεψη μας είναι πως η αμερικανική ανάπτυξη θα περιοριστεί από την απόσυρση δημοσιονομικής τόνωσης και τα αυξημένα επιτόκια». Η τράπεζα συνδέει την πορεία των ΗΠΑ και με την οικονομία της Κίνας, αφού οι δύο χώρες διανύουν μια κρίσιμη περίοδο διαπραγματεύσεων σχετικά με τους εμπορικούς δασμούς.

 

Για την οικονομία της Ευρώπης, η ελβετική τράπεζα αναφέρει ότι θα αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, καθώς η ανισορροπία εγχώριας ζήτησης και εξαγωγών θα επηρεάσει την Ευρωζώνη.  

 

Μειωμένοι ισολογισμοί μετά από 10 χρόνια 

 

Αναφορικά με τις κεντρικές τράπεζες που κρατούν τα «ηνία» της παγκόσμιας οικονομίας, η UBS προβλέπει ότι οδεύουν προς μια κατεύθυνση σταθεροποίησης της νομισματικής πολιτικής μέσω μεθόδων ποσοτικής χαλάρωσης, οι οποίες έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζονται. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι ισολογισμοί των τραπεζών φέτος θα είναι μειωμένοι στο τέλος του 2019, για πρώτη φορά μετά από διάρκεια 10 ετών. 

 

Καίριας σημασίας οι εκλογικές αναμετρήσεις για τους επενδυτές

 

Το 2019 είναι έτος εκλογών για πολλές χώρες αλλά και για την ίδια την Ευρώπη. Η UBS κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα επισήμανε ότι οι βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική πορεία της χώρας. Μάλιστα, σημείωσε ότι το 2019 οι πολιτικές εξελίξεις θα επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό τις κινήσεις των επενδυτών, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν μέγιστη προσοχή στις αποφάσεις τους. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.