ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΑΕΔ: Ενίσχυση 1.000€ σε ανέργους πτωχευμένων επιχειρήσεων

19:45 - 02 Ιαν 2019 | Οικονομία
ΟΑΕΔ: Ενίσχυση 1.000€ σε ανέργους πτωχευμένων επιχειρήσεων
Την οικονομική ενίσχυση εργαζομένων πτωχευμένων εταιρειών της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας» και άλλων επιχειρήσεων αποφάσισαν από κοινού τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών.

Οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ θα λάβουν συγκεκριμένα 1.000 ευρώ σε μορφή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης.

 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ γίνεται μετά:

 

α) Την προσκόμιση καταλόγου από τους εκπροσώπους των εργαζομένων που είναι δικαιούχοι, στον οποίο αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

i. Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου.

ii. Ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητάς του ή ο αριθμός διαβατηρίου, προκειμένου περί αλλοδαπών.

iii. Ο αριθμός του μητρώου κοινωνικής ασφάλισής του (ΑΜΚΑ).

iv. Ο αριθμός του φορολογικού μητρώου του (ΑΦΜ).

v. Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του (με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (IBAN), και

 

β) το σχετικό έλεγχο από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου προκύπτει η εργασιακή σχέση με την «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας» και η ανεργία.

 

Οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει μεταξύ των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης και του ΟΑΕΔ επιλύεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

 

Επιπλέον, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο που, κατά τη δημοσίευση της απόφασης, είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Προς Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ΑΕ», με διακριτικό τίτλο: Α.Ε.Π.Ι. ΑΕ, της εταιρείας «Κέρδος Εκδοτική ΑΕ» και της εταιρείας «ΑΔΑΜΟΣ ΠΡΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.