ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρέφουν οι Θεσμοί την Δευτέρα

19:03 - 17 Ιαν 2019 | Οικονομία
Επιστρέφουν οι Θεσμοί την Δευτέρα
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της χώρας καθώς την Δευτέρα καταφθάνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια για την αξιολόγηση.
Ένα από τα κύρια ζητήματα που θα φέρουν προς συζήτηση οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων είναι ο κατώτατος μισθός, κάτι που σχολιάστηκε και από τον Πιερ Μοσκοβισί, κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα. Η ελληνική πλευρά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της ως προς αυτό διότι περιμένει να διαβουλευθεί με τους θεσμούς το ποσοστό της αύξησης. Όπως έχει πει και η ίδια η κα Αχτσιόγλου, οι ανακοινώσεις για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού θα γίνουν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. 
 
Το κορυφαίο θέμα των κόκκινων δανείων αποτελεί ένα από τα σύνθετα θέματα της διαπραγμάτευσης. Οι θεσμοί περιμένουν από την ελληνική πλευρά να παρουσιάσει την στρατηγική εξόδου του ΤΧΣ από τις τράπεζες, την πρόταση για την μείωση των κόκκινων δανείων και το «νέο νόμο Κατσέλη».
 
Η καθυστέρηση των αποκρατικοποιήσεων αποτελεί το σημείο τριβής μεταξύ του ΥΠΟΙΚ και των θεσμών. Η μεταφορά του ΟΑΚΑ στο υπερταμείο, η αναδιάρθρωση της ΕΤΑΔ, η πώληση του μεριδίου που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στο «Ελ. Βενιζέλος», το Ελληνικό, η ΔΕΣΦΑ είναι μερικές από τις εκκρεμότητες των προαπαιτουμένων.
 
Επιπλέον, θα συζητηθεί και το θέμα της ΔΕΗ καθώς στις 21 Ιανουαρίου θα πρέπει να κατατεθούν οι προσφορές των ενδιαφερομένων για τα δύο λιγνιτορυχεία στην Μελίτη της Φλώρινας και στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας.
 Νικολέτα Αυλωνίτη
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.