ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σακελλαρίδη(ΠΣΕ):Στόχος το 2019 οι εξαγωγές να ξεπεράσουν τα 30 δισ.

07:04 - 22 Ιαν 2019 | Οικονομία
Σακελλαρίδη(ΠΣΕ):Στόχος το 2019 οι εξαγωγές να ξεπεράσουν τα 30 δισ.
<Είμαι αισιόδοξη ότι το 2019 θα είναι ευχάριστη χρονιά για τις ελληνικές εξαγωγές, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά και πυκνά πολιτικά γεγονότα σε Ελλάδα(εθνικές εκλογές) και εξωτερικό(brexit, κίτρινα γιλέκα, περιορισμός της ανάπτυξης σε ευρωπαϊκές αγορές)> . Αυτό δηλώνει στον reporter η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη υπογραμμίζοντας ότι <στόχος μας το 2019 είναι ασφαλώς να ξεπεράσουμε την επίδοση του 2018 και η αξία των εξαγωγών να υπερβεί τα 30 δις. ευρώ>. Όπως εξηγεί η κα Σακελλαρίδη <κατά τη διάρκεια του 2018 παρατηρήσαμε ότι εμφανίσθηκαν αρκετοί νέοι επιχειρηματίες με δικές τους start-up και επεδίωξαν να κινηθούν στο εξωτερικό με στόχο να ενδυναμώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη>.

Η πρόεδρος του ΠΣΕ τονίζει ότι <κάθε κυβέρνηση θα πρέπει να τοποθετεί καταρτισμένα άτομα σε θέσεις-κλειδιά που άπτονται των εξαγωγικών επιδόσεων της χώρας, για να μπορούν να βοηθούν τις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται  σ όλο τον κόσμο. Βέβαια το 68% των ελληνικών εξαγωγών είναι οι ευρωπαϊκές αγορές με την Ιταλία και τη Γερμανία να είναι οι 2 μεγαλύτερες αγορές για την Ελλάδα. Ωστόσο το 2018 παρατηρήσαμε ότι 2ημεγαλύτερη αγορά ήταν η Τουρκία καθώς συμπεριλαμβάνονται και οι εξαγωγές πετρελαιοειδών.

Ρευστότητα και παραγωγικότητα

Η κα Σακελλαρίδη απαντώντας στην ερώτηση του reporter για τις προτεραιότητες του ΠΣΕ τη νέα οικονομική χρονιά,  είναι σαφής: < πρώτα απ όλα μας ενδιαφέρει η ρευστότητα στην αγορά για να μπορούν οι επιχειρήσεις να έχουν κεφάλαια κίνησης και να μην αυξηθεί και το business-drain δηλαδή να έχουμε επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν τη χώρα για να αναζητήσουν κεφάλαια με χαμηλότερο κόστος δανεισμού>. Το δεύτερο βασικό στοιχείο για τη πρόοδο των εξαγωγών σημειώνει η κα Σακελλαρίδη είναι: <η αύξηση της παραγωγικότητας. Είναι καθοριστικό σημείο γιατί πρέπει οι εταιρίες να ενισχύουν τη παραγωγή τους προκειμένου να καλύπτουν τις παραγγελίες των πελατών τους στο εξωτερικό>.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 16:33 - 22 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.