ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσμοί: Στην τελική ευθεία της καταγραφής των εκκρεμοτήτων

10:55 - 24 Ιαν 2019 | Οικονομία
Θεσμοί: Στην τελική ευθεία της καταγραφής των εκκρεμοτήτων
H πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην ενέργεια, η διαδικασία απολιγνιτοποίησης, η πορεία του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου μπαίνουν επί τάπητος σήμερα προ τελευταία μέρα των συζητήσεων με τους θεσμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιπλέον το θέμα του δημοσίου και επιλογής των γενικών γραμματέων, στο φόντο της αποκομματικοποίησης του κράτους θα συζητηθούν, όπως και θέματα μεταρρυθμίσεων αλλά κι τα χρηματοπιστωτικά. Επιπλέον και σήμερα θα εξετασθεί η πορεία των δημοσιονομικών με το θέμα των αναδρομικών να κυριαρχεί.

 

Στο μεταξύ χτες όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των θεσμών με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να ενημερώνει παρουσιάστηκαν στοιχεί για το κόστος των διεκδικήσεων που αφορούν σε συντάξεις προ του 2015 στη βάση μελέτης που έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ο τρόπος κατανομής του δημοσιονομικού βάρους σε εύρος τριετίας.

 

Την Παρασκευή θα ακολουθήσει ένας απολογιστικός γύρος με καταγραφή των σημείων όπου θα πρέπει να καταγραφεί πρόοδος ώστε στις 27 Φεβρουαρίου να κλείσει η έκθεση των θεσμών που θα υποβληθεί στο Eurogroup για να δοθεί το πράσινο φως στην εκταμίευση της πρώτης δόσης από το πακέτο μέτρων για το χρέος.

 

Πάντως τα θέματα των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι από τα πλέον δύσκολα σημεία των συζητήσεων. Το ύψος της αξίας του ακινήτου που θα μπορεί να προστατευτεί, ο τρόπος που θα γίνουν τα κουρέματα δανείων από τις τράπεζες, η συμπερίληψη στην προστασία ακινήτων που έχουν μπει ως εγγυήσεις για άλλα δάνεια είναι από τα σημεία που αναμένουν οι θεσμοί το πώς θα κλείσει η συζήτηση μεταξύ τραπεζών και κυβέρνησης, για να τοποθετηθούν.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:02 - 24 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.