ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος:Τα 2,5δισ. αντιστοιχούν στο 36% της απαίτησης για το 2019

18:03 - 29 Ιαν 2019 | Οικονομία
Τσακαλώτος:Τα 2,5δισ. αντιστοιχούν στο 36% της απαίτησης για το 2019
Για την ολοκλήρωση της έκδοσης πενταετούς ομολόγου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μέσω της οποίας η χώρα μας θα αντλήσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως «έκλεισε η επιτυχημένη μας έκδοση πενταετούς ομολόγου. Αυτά τα 2,5 δισ. ευρώ είναι το 36% της συνολικής μας απαίτησης για το 2019». Τόνισε επίσης ότι το σταθερό επιτόκιο του ομολόγου (το ετήσιο κουπόνι) διαμορφώθηκε στο 3,45%.

 

Μεταστροφή από hedge funds σε κανονικούς επενδυτές

 

Αναφορικά με την αντιπολίτευση τόνισε ότι «Έχω μια στενάχωρη είδηση για τη ΝΔ και είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι ο κ. Βορίδης έχει μόνο έναν συνάδελφό του να του κρατάει το χέρι» και συνέχισε «Είχε αποτύχει η στρατηγική ότι δεν βγαίνουμε από το μνημόνιο και η στρατηγική ότι βάζουμε όλα τα αυγά μας στο καλάθι της μη-μείωσης των συντάξεων και ύστερα η ΝΔ προέβλεπε ότι δεν θα βγούμε ποτέ στις αγορές».

 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αρχίζει μια σημαντικότατη μεταστροφή από hedge funds σε κανονικούς επενδυτές

«Θα δείτε από αυτή την έκδοση ότι η Ελλάδα αλλάζει κατηγορία. Δεν χαίρομαι για τη στενοχώρια των συναδέλφων και ελπίζω να επενδύσετε σε μια στρατηγική που δεν θα σας στενοχωρεί κάθε καλή είδηση για την οικονομία και για την κοινωνία», είπε κλείνοντας την παρέμβασή του.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:00 - 29 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.