ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόλλιας(ΟΕΕ):Οι μεταρρυθμίσεις εχέγγυο για την εξομάλυνση την καμπύλης των επιτοκίων

18:34 - 30 Ιαν 2019 | Οικονομία
Κόλλιας(ΟΕΕ):Οι μεταρρυθμίσεις εχέγγυο για την εξομάλυνση την καμπύλης των επιτοκίων
Ένα πρώτο μικρό βήμα για την αυτονόμηση της χώρας χαρακτήρισε την χθεσινή έκδοση του ομολόγου ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κυρίου Κόλλια:

 

"Η χθεσινή δοκιμαστική έξοδος της Ελληνικής Δημοκρατίας στις αγορές είναι ένα πρώτο, μικρό βήμα στην κατεύθυνση της πλήρους αυτονόμησης της χώρας για την κάλυψη των δανειακών της αναγκών.


Η σημαντική υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενη, λόγω και του σχετικά μικρού ποσού που αντλήθηκε (2,5 δισ. ευρώ), ενώ το επιτόκιο θα μπορούσε να είναι μικρότερο - είναι πολύ υψηλότερο από το επιτόκιο αντίστοιχο άλλων χωρών, που βγήκαν από προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής -, αν δεν εξακολουθούσαμε να βρισκόμαστε εκτός επενδυτικών βαθμίδων (investment grades) και εκτός των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης και επαναγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

Η συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων της Ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί εχέγγυο για την εξομάλυνση την καμπύλης των επιτοκίων στο μέλλον".

Τελευταία τροποποίηση στις 19:03 - 30 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.