ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραγασάκης: Δεν ξεχνάμε τις κληρονομιές της κρίσης-Πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε

11:05 - 01 Φεβ 2019 | Οικονομία
Δραγασάκης: Δεν ξεχνάμε τις κληρονομιές της κρίσης-Πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε
Από το βήμα της εκδήλωσης υπογραφής δανειακής σύμβασης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με την Veridos Ματσούκης Α.Ε Εκτυπώσεων Ασφαλείας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, θέλησε να στείλει μηνύματα σε όσους αμφισβητούν την οικονομική πορεία της χώρα.

«Διαψεύδονται συνεχώς οι Κασσάνδρες που διέβλεπαν δυσμενέστατες εξελίξεις στην Οικονομία» τόνισε εστιάζοντας στις αιτιάσεις ότι δεν θα βγει η Ελλάδα από τα Μνημόνια, στις αγορές και κυρίως ότι  δεν θα γλίτωνε τις περικοπές των συντάξεων. 

Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, αναφέρθηκε στο πρόσφατο παρελθόν και στην κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση και έλεγε ότι δε θα ολοκληρώσει την τελευταία αξιολόγηση.. 

Όπως είπε η «κυβέρνηση κατάφερε να μη περικοπούν οι συντάξεις διότι και σε αυτή την περίπτωση, έφερε αποτέλεσμα, χάρη στη συνέπεια που επιδείξαμε στην επίτευξη των δημοσιονομικών  στόχων, που μας επέτρεψαν να ακυρώσουμε στην πράξη την περικοπή των συντάξεων, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε θετικό  το γεγονός ότι δεν κόπηκαν οι συντάξεις». 

Ο αντιπρόεδρος  της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε  «ότι τελικά βγήκαμε στις αγορές με τη έκδοση πενταετούς  ομολόγου με επιτόκιο προ κρίσης του 2007και 2008.


Με αυτά τα παραδείγματα , ο κ. Γιάννης Δραγασάκης , επαναφέρουν την εμπιστοσύνη χωρίς όμως να ξεχνούμε τις κληρονομιές της κρίσης που παραμένουν ακόμη εδώ και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε»..

 

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι επαναφέρει την Ελλάδα  σε  ρόλο υπεύθυνης δύναμης και σήμερα εξάγει σταθερότητα. Η  χώρα μας θα  έχει  πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια. Διευκρίνισε ότι δεν θέλουμε να διεισδύσουμε  στα Βαλκάνια αλλά να διαμορφώσουμε κοινά δίκτυα και κοινές υποδομές για την ανάπτυξη και της καλής συνεργασίας  μεταξύ των δύο χωρών. 

Γιώργος Αλεξάκης 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.