ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση παραγωγής και εξαγωγές «στήριξαν» την ελληνική μεταποίηση

13:14 - 01 Φεβ 2019 | Οικονομία
Αύξηση παραγωγής και εξαγωγές «στήριξαν» την ελληνική μεταποίηση
Ανοδική συνεχίζει να είναι η πορεία του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα της Markit οι ρυθμοί ανάπτυξης της παραγωγής και των νέων παραγγελιών εξαγωγών επιταχύνθηκαν, ενώ ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας κινήθηκε σε κορυφαία επίπεδα στη χώρα μας.

 

Ειδικότερα, ο Δείκτης Προμηθειών της IHS Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα έκλεισε στις 53,7 μονάδες τον Ιανουάριο οριακά χαμηλότερα από τις 53,8 μονάδες του Δεκεμβρίου.

 

Η ταχύτερη αύξηση της παραγωγής στα εργοστάσια των παραγωγών αγαθών συνέβαλε στη διαμόρφωση της τιμής του κύριου δείκτη PMI τον Ιανουάριο. Η αύξηση της παραγωγής ήταν η δεύτερη ταχύτερη που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Μάρτιο, ως αποτέλεσμα της συνεχούς αύξησης των νέων εργασιών.

 

Ο ρυθμός αύξησης των νέων παραγγελιών ήταν αντίστοιχος με αυτόν που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο, παραμένοντας, σε γενικές γραμμές, καλός και μεταξύ των ταχύτερων που έχουν καταγραφεί από το ξεκίνημα του 2018.

 

Η εντονότερη ζήτηση τόσο από τους πελάτες του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού συνέβαλε επίσης στην αύξηση με το ρυθμό αύξησης των νέων παραγγελιών από το εξωτερικό να βρίσκεται σε υψηλό 12 μηνών, παρά τις δύσκολες συνθήκες στο παγκόσμιο εμπόριο.

 

Η απασχόληση ήταν η δεύτερη εντονότερη στην ιστορία της έρευνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.