ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιντερστάιν:Η Ελλάδα έχει μια σαφή πορεία για τα πρωτογενή πλεονάσματα

16:20 - 08 Φεβ 2019 | Οικονομία
Βιντερστάιν:Η Ελλάδα έχει μια σαφή πορεία για τα πρωτογενή πλεονάσματα
H πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα είναι «σαφής» αναφορικά με τα πλεονάσματα των επόμενων χρόνων επισήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του κορυφαίου υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί τους εν λόγω στόχους με μια διαφορετική κυβέρνηση, είπε πως κατ' αρχήν η Επιτροπή «δε σχολιάζει σχόλια». Ωστόσο, σημείωσε πως σε γενικές γραμμές, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, υπάρχει μια σαφής πορεία, την οποία έχουμε εξηγήσει πολλές φορές.

 

Η γερμανική κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της, Στέφεν Ζάιμπερτ, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος. Ο κύριος Ζάιμπερτ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ισχύουν οι συμφωνίες που έχει συνάψει η Ελλάδα με το Eurogroup για την πορεία του προϋπολογισμού και των μεταρρυθμίσεων και για το πώς πρέπει να συνεχιστούν».

 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν σχολιάζει δηλώσεις κομμάτων, πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ, σημειώνοντας ότι ισχύουν οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί στο πλαίσιο του Eurogroup καθώς και ότι η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση γίνεται σε πνεύμα εμπιστοσύνης. Και όλα αυτά «συνοδεύονται από τους θεσμούς, από το Eurogroup, στο πλαίσιο αυτού το οποίο ονομάζεται μεταπρογραμματική επιτήρηση. Σε αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτα στη γερμανική θέση», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:13 - 08 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.