ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Μαξίμου για ακόμα μια φορά οι τραπεζίτες

14:50 - 21 Φεβ 2019 | Οικονομία
Στο Μαξίμου για ακόμα μια φορά οι τραπεζίτες
Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν για ακόμα μια φορά οι Έλληνες τραπεζίτες προκειμένου να συζητήσουν με την κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το νέο σχέδιο κυβέρνησης – τραπεζών βρίσκεται στα χέρια των Ευρωπαίων εταίρων οι οποίοι το μελετούν και σύμφωνα με πληροφορίες άρχισαν ήδη να βρίσκουν «θολά» σημεία.

 

Στις ενστάσεις των θεσμών ανήκουν σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η μη ένταξη της περιουσιακής κατάστασης, το μεσοδιάστημα από την κατάργηση του νόμου Κατσέλη μέχρι την εφαρμογή του νέου πλαισίου και το «υπερβολικό» όριο για τις αντικειμενικές αξίες στα 250.000 ευρώ.

 

Από την άλλη, οι τράπεζες μέσω του Προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Νικολάου Καραμούζη παρουσιάζονται θετικές ως προς την εύρεση συμφωνίας μέσα στην εβδομάδα, παραδεχόμενες, ωστόσο, ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

 

«Όσοι θέλουν να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους πρέπει να αξιολογούνται μέσω της πλατφόρμας». Η αξιολόγηση αυτή, όπως είπε ο ίδιος, θα γίνεται με διαφάνεια και θα έχει στόχο να εντοπίζονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 των αιτούντων για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.