ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο 2014-2019: Καμία κουβέντα για την καταπολέμηση της ανεργίας!

17:02 - 22 Φεβ 2019 | Οικονομία
Ευρωκοινοβούλιο 2014-2019: Καμία κουβέντα για την καταπολέμηση της ανεργίας!
Αυτό που όλοι, σχεδόν, οι ενασχολούμενοι με το Ευρωκοινοβούλιο έχουν στο μυαλό τους αλλά ελάχιστοι τόλμησαν να το αναφέρουν, αναδεικνύει, με πρόταση Ψηφίσματος που κατέθεσε, ο Γάλλος ευρωβουλευτής της Ομάδας «Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας» Dominique MARTIN.

Κι’ αυτό δεν είναι άλλο από το ότι, στα πέντε χρόνια της θητείας της παρούσας Ευρωβουλής, ελάχιστες φορές έχει γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια, για το θέμα της ανεργίας στην ΕΕ, όπου 17 εκατομμύρια άτομα εξακολουθούν, απελπισμένα να αναζητούν εργασία.

 

Όπως σημειώνει στην Πρόταση Ψηφίσματος ο Γάλλος ευρωβουλευτής, στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου , η οποία συνέρχεται κάθε μήνα στις Βρυξέλλες, από την αρχή της θητείας 2014-2019 έχουν εξεταστεί 200 φάκελοι.

 

Εχουν συνταχθεί 28 νομοθετικές εκθέσεις, 34 εκθέσεις πρωτοβουλίας και 138 γνωμοδοτήσεις για το θέμα της ανεργίας στην ΕΕ, αναφέρει.

 

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, παρά το γεγονός αυτό, μόνο λίγες περιπτώσεις που αφορούν την καταπολέμηση της ανεργίας, έχουν φθάσει στις συνόδους της Ολομέλειας.

 

Αντιθέτως, τονίζει, οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψηφίζουν εκθέσεις σχετικά με την κατάσταση όλων των χωρών του κόσμου και για τεχνικά θέματα μακριά από τις πραγματικότητες της καθημερινής ζωής στην Ευρώπη.

 

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής ζητεί να αντιμετωπίζονται και να συζητούνται τα ζητήματα ανεργίας, σε κάθε Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

 

Με βάση τον σημερινό «συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων» στην παρούσα Ευρωβουλή, η πρόταση Ψηφίσματος του Γάλλου ευρωβουλευτή, έχει ελάχιστες πιθανότητες να εγκριθεί.

 

Μπορεί, όμως, ν’ αποτελέσει «παρακαταθήκη» για συζήτηση και ψήφιση, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Μαϊου, όπου θα είναι και διαφορετική η σύνθεση της.


Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.