ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγλίδα Πρέσβης στην Αθήνα: Ενδιαφέρον από Βρετανούς επενδυτές αλλά και...επαναβεβαίωση

20:28 - 01 Μαρ 2019 | Οικονομία
Αγγλίδα Πρέσβης στην Αθήνα: Ενδιαφέρον από Βρετανούς επενδυτές αλλά και...επαναβεβαίωση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ Θετικό είναι το πρόσημο για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με την Αγγλίδα Πρέσβη στην Αθήνα, Kate Smith.

«Αυτό που είναι σημαντικό στην όλη πορεία της Ελλάδας είναι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς και ανέφερε παραδείγματα βρετανικών επενδύσεων που προτίμησαν την Ελλάδα.

Μίλησε μεταξύ άλλων για τον αγωγό της BP, τη Vodafone και το fund Atlantic Hills, τα οποία σύμφωνα με την ίδια «δεν μετάνιωσαν τη δραστηριοποίηση στην Ελλάδα».

Η κ. Smith ανέφερε ότι «από τους Βρετανούς επενδυτές υπάρχει ενδιαφέρον αλλά θέλουν επαναβεβαίωση».

Για την οικονομία γενικότερα είπε ότι «μόλις μάθεις περισσότερα για τους Έλληνες και το πόσα έχουν περάσει, είναι εκπληκτικό το πώς η χώρα αυτή στέκεται στα πόδια της. Η Ελλάδα έχει φανταστικές εταιρείες, υπάρχει ένα οικοσύστημα για νεοφυείς επιχειρήσεις και πολλές ελληνικές επιχειρήσεις που επενδύουν στη Βρετανία, ενώ άλλες εταιρείες εξάγουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το τελευταίο αποτελεί σημαντική αγορά για τις ελληνικές εξαγωγές, γεγονός που επεσήμανε και η ίδια. Μάλιστα, σχετικά με το μέλλον των σχέσεων αυτών ενόψει του Brexit είπε ότι «ένας από τους στόχους της διαπραγμάτευσης είναι και το εμπόριο χωρίς δασμούς. Είμαι πεπεισμένη ότι αν πετύχουμε αυτό, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις εμπορικές σχέσεις».

Χαρά Κάνδηλα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.