ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς «λευκό καπνό» η τηλεδιάσκεψη για την πρώτη κατοικία

22:07 - 01 Μαρ 2019 | Οικονομία
Χωρίς «λευκό καπνό» η τηλεδιάσκεψη για την πρώτη κατοικία
Παράταση για το Σαββατοκύριακο πήραν οι συνομιλίες των εκπροσώπων της ΕΚΤ με κυβέρνηση και τράπεζες για το νέο πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας, καθώς η τρίωρη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστούν και νέες τηλεδιασκέψεις τις επόμενες μέρες, καθώς «έχουμε δρόμο ακόμα» μέχρι να κατατεθεί το νέο πλαίσιο στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη ήρθε στον απόηχο των σοβαρών ενστάσεων, που διετύπωσε η ΕΚΤ στο αρχικό σχέδιο που κατατέθηκε από την ελληνική πλευρά αναφορικά με το νέο πλαίσιο που θα διαδεχτεί τον νόμο Κατσέλη. Η εποπτική αρχή εξέφρασε ανησυχία για αρνητικές επιπτώσεις στα πιστωτικά ιδρύματα, ιδίως όσον αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια, αλλά και για δυσμενή αντίκτυπο στις πωλήσεις δανείων και στις τιτλοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι και η Κομισιόν στην πρόσφατη έκθεσή της εξέφραζε ανησυχίες για κενά στο σχέδιο, αν και η έκθεση δεν είχε υπολογίσει τον συμβιβασμό κυβέρνησης- τραπεζών, που επετεύχθη το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικές ενστάσεις των εκπροσώπων της ΕΚΤ έχουν να κάνουν με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και να αυτή επηρεάζεται από τον νέο νόμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.